sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Annan hamsterini pois, koska...

Okei, jotkut antaa hamstereitaan pois ihan hyvistä syistä. Esimerkiksi kasvattajat luopuvat eläimistä jotka eivät sovi jalostukseen tai ovat liian vanhoja ja kaipaavat eläkekotia tai muuta vastaavaa. Mutta jotkut sitten taas luopuu lemmikeistään ihan vaan koska ei vaikkapa enää kauheesti huvita enkä tullu miettineeks hankintaa loppuun asti. Nih.

Joten pohdinpa tässä vain, että mitä näissä ilmoituksissa oikeasti sanotaan...

"Annan hamsterini pois pitovaikeuksien takia." = En jaksa enää hoitaa sitä. Haluun jonkun toisen elukan. / Mun viikkorahat ei riitä tän pitämiseen, lupasin äiskälle ja iskälle että maksan kaiken ite mut nyt sillä on kasvain! / Mun luokkalaisten mielestä hamsterit ei oo cool.

Tältä se ainakin välillä vaikuttaa, lähinnä nuoremmilla omistajilla. Kun ollaan saatu se kirotun hamsteri vaan siks kun se on helppo ja halpa..?

"Hamsterille ei löydy enää aikaa eikä tää ees oikeesti oo mun vaan pikkuveljen....." = Tää oli mun mut kyllästyin ja annoin tän pikkuveljelle, mut ei se veikka 5v. olekaan enää nyt viikon jälkeen kiinnostunut tästä?? Vanhemmat haluu siitä eroon!

"Etsii loppuelämän hyvää kotia muuttuneen elämäntilanteen takia. Ikää reilu 2v." = Haluun uuden enkä jaksa odottaa että tää kuolee. / Otetaan poikkiksen kans sittenki mieluummin kissanpentu.

No okei, hyvin paljon kärjistystä, mutta onpahan tullut aika paljon tältä vaikuttavia ilmotuksia esimerkiksi torissa sun muissa vastaavissa nettimyyntihärpäkkeissä vastaan. Ja tehdäänhän tätä monille muillekin elukoille ja sitä rataa, MUTTA en ymmärrä siltikään tätä koko hässäkkää. MIKSI se hamsteri otetaan hetken mielijohteesta ("hih hih, muutettiin poikkiksen kaa yhteen ja haluttiin meille perheenlisäystä!!!1") kun minkään näkösiä taustatietoja tai halua paneutua hamstereiden ihmeelliseen maailmaan ei ole?

Ja sitten myös se ihmetyttää, että miksi ne vanhemmat ei voi itse tehdä sitä ilmoitusta. Miksi sen kymmenvuotiaan pitää tehdä se... Vanhemmillahan se vastuu on niin kun kaikki varsin hyvin tietää, eikö niillä sit olis vastuu myös huolehtia siitä että elukka pääsee turvallisesti uuteen kotiin? En väitä etteikö nuorikin ihminen osais sitä ilmoitusta kirjoittaa asiallisesti ja niin että siitä jotakin saa selvää, mutta kun ne yleensä on niin kummallisia että kukaan tuskin kovinkaan mielellään ottaa edes yhteyttä myyjään.

Oudoksun myös ilmoituksia, joissa halutaan eroon hamsterista tavaroineen kaikkineen mahdollisimman pian mutta hinta on silti yli 100€. Ja sillä sitten saa minidunan, yli yksivuotiaan talvikon jolla on loisia ja muovisen mökin. Tai sitten yritetään päästä eroon vain siitä talvikosta, eli tavarat jää alkuperäiselle omistajalle (eli aikoo siihen uuden eläimen?), ja silti hintaa saattaa olla yli 50€ koska talvikon mukana hei saa kilon oskun herkkuruokaa!
Että just joo, ensin lemmikki pitää saada halvalla, sen pitää olla helppo ja söpö, mut sit kun se onkin tylsä niin pitää saada rahat takasin ainakin tuplana.

Missä on arvostus toista elollista olentoa kohtaan. Nyyh nyyh.
Ei mulla muuta.

"Hyväkuntoinen syrkkinaaras, ikää 1v 4kk. Kutsuttu Lilluskaksi. Ei myydä edes sillä satasella."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti