keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Ole järkevä

Fretit eivät ole hamstereita, eikä edes jyrsijöitä, mutta tärkeää asiaa pitää silti jakaa eteenpäin!

Alkuperäinen: http://tassujentahdissa.blogspot.fi/2014/01/ole-jarkeva.html
Mitään eläintä ei pitäisi ostaa tietämättä mistä se tulee, miksi ja miten. Tiedätte mitä tarkotan. Ikävä kuulla että frettejä tehtaillaan näin hämärästi. En ymmärrä, kuka edes haluaa ostaa pimeän karvapötkön, koska suurin murhe kohtaa aina omistajaa, eli SINUA, joka halusit päästä halvalla/helpolla tai joka et viitsinyt ottaa asioista selvää. Valitettavasti tilanne toki voi osua kohdalle ihan vaan huonon onnen takia, mutta kuitenkin, yritetäänpä EHKÄISTÄ näitä tilanteita olemalla huolellisia!

Suosittelen samaa varovaisuutta kaikkien eläinten kanssa. Ja muistakaa pitää myös järki päässä, vaikka sydän sanoiskin että se nappisilmä pitää pelastaa. Ihmiset on itsekkäitä ja typeriä kun teettävät pentuja/poikasia/eläinlapsia vaan oman etunsa nimissä, mutta ne ihmiset ei ole julmia, jotka jättävät tällaisen rahastuspennun ottamatta. Tietty siinä joutuu kärsimään viattomat eläimet, mutta kysynnän puutteen takia niitä eläimiä ei ainakaan teetetä lisää kärsimään!

Sekavaa höpinää tämä, mutta kiltit, oikeasti, kaikkien osapuolten kannalta järkevämpää on se, että yrittää parhaansa mukaan etsiä sen luotettavan ja asiaan perehtyneen tunnollisen kasvattajan kasvattamia karvakamuja, jotta niillä olis mahdollisuus elää hyvä ja pitkä elämä luotettavan ja asiaan perhetyneen tunnollisen omistajan kanssa...
Tehtailijat taas mun puolesta saa painua hevonvitunkuuseen.

Onnellisia ja ikimuistoisia hetkiä kaikille lemmikkiystäville ja omistajille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti